Бързи рецепти за вечеря и обяд от Хоумфууд
Днес ще ви представим рецептата ни за пълнени домати с булгур, зеленчуци и кашкавал.
Необходими продукти за 4 порции:
8 броя средноголеми по-твърди домата
250 гр. булгур
2 броя сурови червени чушки
2 броя сурови зелени чушки
1 тиквичка
1 глава червен лук
150 гр. кашкавал
масло
зехтин
магданоз
прясна мащерка
сол
Пикантина
Издълбайте доматите и оставете вътрешността настрани.
Нарежете чушките, тиквички и лука на ситни кубчета и запържете в тиган със зехтина, маслото, солта и Пикантината.
Сварете булгура и добавете към зеленчуците заедно с вътрешността на домата и магданоза.
С получената смес напълнете доматите и настържете кашкавала отгоре.
Подредете в тава и печете на 180 градуса за 15 минути.
Сервирайте с гарнитура от салата по избор или млечен сос.